+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Domotica

Wat is domotica?

Een eenduidig antwoord op de vraag “wat is domotica?” is lastig te geven. Bij Prowork kijken we altijd naar de wensen van de klant en de mogelijkheden van de woning of bedrijfspand. Een pasklare oplossing bestaat niet, net zo min dus als een pasklaar antwoord op de vraag. Hieronder leggen we uit wat domotica voor u kan betekenen, wat de mogelijkheden zijn en hoe we het integreren.

Domotica ontspant

Maak uw woning of bedrijfspand slimmer. Domotica verhoogt het leef- en werkcomfort, geeft meer veiligheid en maakt een uitgebalanceerd energiebeheer mogelijk. Door techniek te integreren in één domoticasysteem, in plaats van te kiezen voor losstaande oplossingen, kunt u werkelijk genieten. Met één druk op de knop schakelt u uw woning over op ‘waakstand’ als u het huis verlaat. Verlichting die uit moet, dooft vanzelf. Gordijnen sluiten automatisch zodra de schemer invalt. Het alarm wordt geactiveerd en een aantal stopcontacten wordt spanningsloos gemaakt. En dat alles met slechts één simpele handbeweging.

Wat betekent domotica?

Domotica wordt ook wel huisautomatisering / home automation of smart home genoemd. De mogelijkheden van domotica zijn legio: simpel of complex, voor wonen en werken, voor alle leeftijden en leefstijlen. In een domotica woning wordt de besturing van apparaten op het gebied van comfort, home entertainment, klimaat, beveiliging en zorg in één systeem geïntegreerd. Dit is eenvoudig te bedienen, op elke plek en op elk gewenst tijdstip, en desgewenst op afstand. Domotica draagt bij aan het plezier, comfort, veiligheid en duurzaamheid van het wonen en het werken.

Eenvoudige bediening

Subtiel verwerkte bewegingssensoren in het plafond zorgen ervoor dat verlichting vanzelf brandt daar waar nodig. Zodra u een andere lichtsfeer wenst, gebruikt u het bedieningspaneel of de schakelaar aan de wand. Met één druk op de knop verandert u de volledige setting in de ruimte waar u zich bevindt. Deze intelligente schakelaars of bedieningspanelen hebben een temperatuursensor aan boord waardoor de temperatuur in huis altijd gewaarborgd is en een losse thermostaat overbodig is. Ook de muziek en de gordijnen kunnen we integreren in dezelfde schakelaar of bedieningspaneel. Daarnaast kunt u alle functionaliteiten regelen via één app op uw telefoon. Eenvoud is de kracht.

De bomen en het bos

De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. Wereldwijd kennen we honderden leveranciers van een volledig domoticasysteem of onderdelen daarvan. Van doe-het-zelf tot de meest luxe geavanceerde systemen. Voor elke doelgroep is wel een oplossing te vinden. Dit geeft ook aan dat elke oplossing zijn voor- en nadelen heeft. Ook een ander prijskaartje heeft en daarmee ook andere mogelijkheden biedt. Met meer dan 20 jaar ervaring weet Prowork de weg in het bos. Prowork heeft bewuste keuzes gemaakt waarbij kwaliteit, gebruikersgemak en installatiegemak voorop staan.

 

Zelf domotica zien én ervaren?

Wij ontmoeten u graag in ons Experience Center te Bladel.

Pin It on Pinterest