+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Energie

Energie

De slaapkamer wilt u graag fris houden, de woonkamer behaaglijk. Het is fijn als de badkamer lekker warm is en de sportruimte moet eigenlijk koel blijven. Een comfortabele temperatuur in elke ruimte is makkelijk te organiseren met een slim domotica systeem. Uiteraard met aandacht voor het efficiënt gebruiken van energie.

Koelen en verwarmen met een domotica systeem

Een belangrijke stap bij het inrichten van het domoticasysteem is de klimaatbeheersing in uw woning. Door elke zone in uw woning apart op de juiste temperatuur te houden geniet u van maximaal comfort. En door dit met behulp van een slim domotica systeem goed in te richten bespaart u maximaal op uw energieverbruik. Zo is het dus mogelijk dat de slaapkamer waar de hele dag de zon op staat wordt gekoeld. Terwijl de woonkamer aan de andere zijde van het huis juist wat wordt opgewarmd. De meeste nieuwbouwwoningen zijn voorzien van een warmtepomp, deze sluiten we aan op het domotica systeem. Maar ook wanneer u een normale CV ketel heeft kan domotica het klimaat per ruimte regelen.

Domotica systeem maakt gebruik van alle energiebronnen

Zeker in deze tijd is de aandacht voor beperkt energieverbruik niet meer weg te denken. Een slim domotica systeem gebruikt daarom ook de natuurlijke energiebronnen. Het systeem meet de binnen- en buitentemperatuur en acteert daarop. Wilt u een ruimte koelen? Dan gaan de screens aan de buitenzijde omlaag. Wanneer de zon op een raam schijnt van een ruimte waar de verwarming aan staat, gaan de screens en luxaflex juist omhoog om de warmte van de zon te gebruiken. Handmatige bediening blijft natuurlijk mogelijk zodat een eventuele laagstaande zon niet direct in de ogen schijnt.

Het slimme domotica syteem voorkomt ook een overshoot. Dat wil zeggen: als de temperatuur bijna is behaald stopt het systeem al met koelen of verwarmen. Het koelen of verwarmen heeft namelijk altijd een na-effect. Zo gebruiken we alle energie efficiënt. Mocht door omstandigheden de gewenste temperatuur toch niet bereikt worden dan pakt het slimme systeem dit natuurlijk weer op. Bijvoorbeeld als de buitendeur even openstond. Al met al is het dus een slim modulerend systeem. Een domotica systeem dat vooruit denkt.

Rekening houden met variabele energietarieven

Heeft u zonnepanelen of energietarieven die variabel zijn? Dan houden we daar uiteraard rekening mee. We vragen het systeem om rekening te houden met de piekmomenten van het energieverbruik in de ochtend en in de avond. We laten het systeem verwarmen als de energie beschikbaar is vanuit de zonnepanelen of het lage energietarief. Dus wanneer u overcapaciteit heeft wordt de boiler temperatuur wat hoger gestookt zodat ‘s morgens een ruimte makkelijk te verwarmen is met de energie die eerder is opgewekt. Of wanneer u een batterij heeft, wordt die opgeslagen energie gebruikt.

Techniek en design gaan hand in hand

Zo veel techniek in huis hoeft tegenwoordig niet meer ten koste te gaan van de styling. Er is een ruime keuze uit bedieningspanelen. En daarmee bedient u niet enkel de verlichting. Daarin zijn ook sensoren verwerkt waarmee de temperatuur wordt gemeten. Design-technisch een goede oplossing en tegelijk ook kosten efficiënt omdat zo niet overal een aparte sensor nodig is!

 

Zelf domotica zien én ervaren?

Wij ontmoeten u graag in ons Experience Center te Bladel.

Pin It on Pinterest