+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Verlichting

Automatische verlichting

Met een druk op de knop de juiste lichtsfeer

Bij nieuwbouw of verbouwen van een woning komen vele aspecten aan de orde. Een belangrijk onderdeel is de verlichting. Welke verlichting heeft u nodig? Hoeveel lichtpunten en op welke plaats? En hoe gaat u deze bedienen? Heel eenvoudig, met één druk op de knop meteen de juiste sfeer in de woonkamer of keuken. Dat is waar Prowork voor gaat. Als elektrotechnisch architect denken wij graag met u mee.

Lichtplan

Verlichting is meer dan alleen lampen kunnen schakelen en dimmen. Denk aan de juiste sfeer in huis en hoe u uw bijzondere kunstvoorwerpen en objecten het beste tot zijn recht kunt laten komen. Daarnaast is verlichting niet alleen sfeerbepalend, het dient ook functioneel te zijn. Met een goed lichtplan komt u later niet voor verrassingen te staan. Hoe eerder u weet welke verlichting u op welke plaats wenst, hoe beter daar tijdens het project rekening mee gehouden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan uitsparingen in plafonds en het leggen van leidingen. Wij maken graag een lichtplan voor u op. Indien gewenst in samenspraak met gerenommeerde verlichtingsfabrikanten. Heeft u reeds een lichtplan? Dan zorgen wij dat alles conform plan geïnstalleerd wordt.

Armaturen

Prowork werkt met kwalitatief hoogwaardige producten en we zijn dan ook trots op de samenwerking die wij hebben met verschillende gerenommeerde merken en fabrikanten. Zoals Kreon, Maretti, Flos en Delta Light.

Bediening

Gaat u op traditionele wijze elk armatuur afzonderlijk schakelen en/of dimmen? Of laat u uw woning slim maken zodat alleen de verlichting gaat branden of juist uitgaat wanneer dat nodig is. Zodra iemand een ruimte betreedt en de schemer is ingevallen gaat de verlichting subtiel aan. Voldoende om de persoon de weg te wijzen. Wilt u een andere lichtsfeer, meer- of minder licht dan kiest u een lichtscene via het bedieningspaneel aan de wand of via uw telefoon.

Comfort – veiligheid – duurzaam

Een slimme woning geeft meer comfort, veiligheid en draagt bij aan de duurzaamheid. Wat betekent dat concreet? Hieronder een paar voorbeelden:

  • Nooit meer hoeven zoeken naar een lichtschakelaar in het donker, nooit meer onnodig verlichting laten branden. Tijdens een nachtelijk bezoek aan het toilet wordt u automatisch begeleid door subtiele verlichting. Uw partner slaapt gerust verder.
  • U heeft de woning laten weten dat u niet thuis bent en er verschijnt een indringer in de tuin. Uw woning heeft hem al gesignaleerd en zet hem automatisch vol in de spotlights. Als u wilt kan dit versterkt worden met een geluidssignaal. De indringer zal zijn heil elders zoeken en u geniet zorgeloos verder van uw etentje.
  • Er ontstaat brand in de woning. De rookmelders slaan alarm én de woning schakelt automatisch alle verlichting in huis vol aan. Eventuele rolluiken gaan omhoog en elektrische sloten worden ontgrendeld. Zodat u makkelijk en snel de buitendeur kunt vinden.

Zelf domotica zien én ervaren?

Wij ontmoeten u graag in ons Experience Center te Bladel.

Pin It on Pinterest