+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Kempische boerderij met moderne twist

Het bestemmingsplan schreef een boerderijwoning voor. De bewoners wilden daar graag een moderne twist aan geven. Niet alleen qua look en feel maar zeker ook voor het comfort en gebruiksgemak in combinatie met energieneutraal bouwen.

E installatie

Voor deze woning kregen wij de totale E installatie in opdracht. De complete E installatie geïntegreerd in een domoticasysteem. Met één aanspreekpunt voor alle elektrotechnische zaken,  wel zo makkelijk.

Open E installatie en domotica systeem

Voor het domoticasysteem hebben we KNX en Control4 toegepast. Dat zijn open systemen waarmee we alles kunnen koppelen en aansluiten. Nu en in de toekomst. Deze bewoners hebben gekozen te starten met het sturen van de verlichting en klimaat. Verschillende lichtscenes zijn ingesteld, passend bij het gebruik van de woning door de bewoners. Gaat u koken, een boek lezen, TV kijken, wilt u werklicht of de dag afsluiten en ontspannen? Dat vraagt telkens om een andere lichtsfeer. Heel eenvoudig te activeren door simpelweg een ruimte in of uit te lopen of te drukken op slechts 1 toets. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en in de bedieningspanelen is een thermostaat geïntegreerd. Alle ruimten worden via sensoren gemonitord en verwarmd of gekoeld volgens het scenario.

Het oog wil ook wat

Slechts 1 bedieningspaneel per ruimte in plaats van een lange rij van lichtschakelaars, dimmers en een thermostaat op de muur. En daar bedient u alles mee; de verlichting, de temperatuur, de muziek, de gordijnen…..noem maar op.

Energieneutraal

Samen met de zonnepanelen, de warmtepomp, de klimaatvloer en het domoticasysteem, zorgt dit voor een heerlijk aangename en comfortabele woning.

“Ik wilde samenwerken met specialisten” vertelt de eigenaar. “Domotica is een specialisme en dat kun je er niet ‘even’ bijdoen als elektricien.”

Copyright: Fotografie Dré Wouters, The Art of Living magazine

Terug naar alle referenties

[dss_masonry_gallery images=”2628,2629,2630,2631,2632,2633,2634″ gallery_orderby=”rand” columns=”3″ _builder_version=”4.0.9″][/dss_masonry_gallery]

Pin It on Pinterest