+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Domotica in de tuin

Verlichting, klimaat en video zijn vaak de eerste zaken die men noemt als het onderwerp domotica wordt aangesneden. Alledrie juist, en vaak geïnstalleerde Referentieproject Hcomponenten bij home automation of domotica. Maar domotica gaat verder dan je woning alleen. Heb je al eens nagedacht over domotica in je tuin? Maak van je tuin een verlengstuk van je woning, met hetzelfde comfort en leefgenot als je binnenshuis gewend bent.

Breng een beetje binnen naar buiten.

Steeds vaker zien we tuin en terras als een verlengstuk van de woonkamer. De woning en de tuin sluiten ook qua woonsfeer vaak naadloos op elkaar aan. Dan zouden de heerlijke plekjes in de tuin je toch hetzelfde comfort en leefgenot moeten bieden als je favoriete plekjes binnen?  

Muziek en tv in de tuin.

Muziek gaat verder dan de achterdeur. Verbind eenvoudig draadloos met je geluidsdrager en stream je favoriete nummers naar je buitenspeakers. Zet luidsprekers op je  favoriete plekken in de tuin, of onzichtbaar tussen de beplanting, en geniet. De mogelijkheden voor plaatsing zijn nagenoeg eindeloos. Maar ook je favoriete film, serie of sportevenement kijk je in de tuin, met de nieuwste tv’s voor buiten.

Je tuin in de spotlights.

Ook de verlichting in de tuin wordt steeds vaker in het domoticasysteem geïntegreerd. Zo schakelt de tuinverlichting automatisch in of uit. Buiten borrelen, dineren, een boek lezen of genieten van muziek? Voor elke sfeer programmeer je de juiste scene en de verlichting past zich vanzelf aan als deze gekozen wordt. Wat dacht je van het zwembad, de buitenjacuzzi, sauna, het beregeningssysteem en de vijver? Koppel alle componenten in één en hetzelfde systeem met eenvoudige bediening in de app of via het touchscreen.

Onzichtbare detectie.

Voor de veiligheid maken we gebruik van onzichtbare detectie. Een indringer wordt snel gesignaleerd en in de spotlights gezet. Via de speakers klinkt een sirene of een boodschap met het verzoek het terrein te verlaten. Tegelijkertijd ontvang je een melding op je mobiel en houd je alles in de gaten. Bijkomend voordeel; via diezelfde app kun je 24/7, overal ter wereld zien wat er in de tuin gebeurt.

Kortom, ook buiten geldt: Enjoy Technology!

Pin It on Pinterest