+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

“We hebben de techniek eerst bij onze buren afgekeken”

Spannend? Tuurlijk! Blij dat ze het gedaan hebben? Daarop klinken eveneens de bevestigende Kempische woorden van een fit seniorenechtpaar. Vorig jaar lieten ze hun nieuwbouwwoning bouwen en voorzien van domotica. Graag delen ze hun tips en ervaring voor wie ook toekomstgericht wil kunnen blijven wonen.

 

Veilig en toekomstgericht wonen

“Binnen zien we al op onze telefoon wie er aan de voordeur staat”, begroet de bewoonster ons hartelijk. Uit privacy overwegingen noemen we haar de ‘vrouw des huizes’ (78). En ook de ‘heer des huizes’ (82) wordt om die reden zo genoemd. Vanuit hun heerlijke woning trakteren ze mij op een gastvrije herkenbare Kempische ontvangst. Nee, camera’s wensen ze vooralsnog niet. Bij de domotica-installatie is daar wel rekening mee gehouden. Dus móchten ze ooit hun wakend oog uit willen breiden dan ligt de infrastructuur al klaar. Tot die tijd doet hun trouwe viervoeter zijn best.

 

Jong geleerd, oud gedaan

Ondertussen tonen twee prachtige mensen het kloppend hart van hun woning. “We hoeven nergens meer voor op te staan, kunnen lekker blijven zitten in onze stoel. Da’s echt een nadeel van deze technieken”, lacht zij. “Maar we hóeven de bediening niet met onze telefoon te doen. In huis hebben we overal makkelijke schermpjes. Toch is het verstandig om er vroeg mee te beginnen. Dus zijn we direct met de telefoonbediening gaan oefenen, voor het geval we later niet meer goed vooruit kunnen. Het werkt supereenvoudig.” Jong geleerd is oud gedaan, zo bewijzen deze schatten.

langer thuis wonen met domotica

Lekker warm

“We hebben aan alles gedacht. In elk vertrek hebben we het direct aangenaam. Vroeger, als ‘zuinig menneke’, draaide ik na het verlaten van de ruimte de radiatorknop terug. Dat hoeft nu niet meer. We zijn volledig gasloos en onze zonnepanelen wekken de energie op om fijn te wonen. De warmtepomp koelt in de zomer en verwarmt in de winter. Via onze mobiel sturen we de temperatuur aan”, vertelt een warme man.

 

Langer thuis wonen en comfortabel leven

“Het licht, het geluid, de televisie, de tuinberegening, klimaatbeheer en ja zelfs de screens kunnen we allemaal regelen met dit ding. En dat werkt goed”, gaat zijn charmante echtgenote enthousiast verder, wijzend naar haar smartphone. “En willen we toch nog een afstandsbediening gebruiken, dan kan dat ook”, vult haar man aan. “Te bedenken dat de eerste televisie in 1948 op de markt kwam, toen nog zonder afstandsbediening. Wie had toen kunnen bedenken dat we nu zo ongeveer alles in huis kunnen bedienen met één afstandsbediening of je smartphone.” Aldus deze oud-techneut van Philips.

 

Waardevolle investering

De installatie, de basis om zo lang mogelijk zelfstandig oud te kunnen worden is naar tevredenheid aangelegd. Of ze het spannend vonden om deze domotica-technieken in huis te halen? “Ja en nee. We hebben het goed af kunnen kijken bij onze buren. Daar heeft Prowork enkele jaren geleden al fantastisch werk afgeleverd. Het is een mooie techniek. Alles zit er in en overal is rekening mee gehouden. Daarnaast heeft Prowork goed personeel, goede kwaliteit en fijne service. De gehele bouw was plezierig in combinatie met een zorgvuldige afstemming met de aannemer. Het was de investering beslist waard!”, benadrukt een tevreden man.

langer thuis wonen met domotica van prowork

Slim langer thuis wonen in de Kempen

Als je gaat bouwen of verbouwen dan moet je het écht toekomstgericht doen! Het is zo veel waard! Zo ook de verlichting die automatisch aangaat als het donkerder wordt. Da’s zo fijn! Alles is geautomatiseerd. Dat geldt ook voor de manier hoe snel je er aan went. Dat gaat vanzelf, dat gaat automatisch”, is de afsluitende tip van dit schitterend seniorenpaar! ‘Houdoe’, een Kempisch automatisme, zo staat er op het touchscreen. “Die toets gebruiken we als we gaan, we zeggen dan houdoe tegen ons huis en zo weten we zeker dat alles uit gaat wat uit moet. En dat geeft ons weer een veilig gevoel”. Mooi om mee af te sluiten!

 

 

 

Pin It on Pinterest