+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Verbind een jongensdroom met AC DC en je omschrijft het technisch hart van Prowork. Gaat er een lampje branden? Zeker als Michiel Jansen (47) met zijn vak bezig is! Al een kwart eeuw werkt hij met wisselstroom en gelijkstroom. Creatief én innovatief. Dit jaar dus 25 jaar. Of eigenlijk veel langer, als manneke al. Ondertussen mag Prowork ook het exclusieve segment tot zijn excellente ambassadeurs rekenen. We vieren het allemaal, in dit jubileumjaar!

Of er iets in het vat zit? Genoeg, volgens Michiel. “In ieder geval prachtige plannen voor de toekomst. We groeien zo enorm dat we toe zijn aan uitbreiding. We groeien uit onze jas. Daarom breiden we dit jaar uit met een compleet nieuwe showroom, zodat we nog meer kunnen laten zien wat we in huis hebben”, aldus deze ambitieuze techneut.

Aardige terugblik ontwikkeling naar domotica

Aan het woord is een man met een missie. Bescheiden, rustig, nuchter en vertrouwd. Terugblikkend op 25 jaar ondernemerschap passeren mooie anekdotes de revue. Zo ook het plaatsgebrek in de garage van zijn vader, waar Michiel als twintiger begon. “Die garage werd steeds kleiner voor onze pa”, glundert Michiel bij de gedachte aan toen. En dan beginnen de verhalen, over vroeger, hoe de elektrotechniek vat op hém kreeg en andersom.

Spel met printplaten

“Bij onze opa maakte ik al een elektrocircuitje met lampjes en belletjes. Ik zal een jaar of acht geweest zijn. In de Jansentak zit inderdaad een techniekkantje. Daar ben ik mee opgegroeid. Ik herinner menog dat ik met mijn tiende verjaardag al in de ether zat met mijn eerste bakkie. Ja, zo’n zendapparatuur zag ik bij mijn oom in mijn jongste jeugd. Ik vond dat toen al fascinerend. En van mijn andere oom leerde ik weer solderen. Mooie tijd”, glimlacht Michiel.

Lampje laten branden

Is er in die 25 jaar veel veranderd? “Een lamp gaat aan en uit, daarmee heb je licht. Aan dat principe is niets veranderd. Dat werkt volgens de wetten van de natuurkunde. Het technisch landschap waarbinnen we die technieken toepassen is daarentegen wél veranderd. Achter het lampje zitten tegenwoordig digitale technieken. Woningen worden slimmer. Die denken met de bewoners mee. Het lijkt alsof ze dat vanzelf doen, daar komt onze kennis en ervaring bij kijken. Wij dénken met onze klanten mee. Zowel op het gebied van veiligheid en comfortabel wonen als op het gebied van energiebeheer.”

Elektrotechnisch totaalverhaal

“Prowork biedt alles onder één dak. Verlichting, klimaat, thuisbioscoop, muziek, domotica, netwerk, alarm en cameramonitoring? Onze mensen verzorgen al deze installaties voor het hoog segment.  Vanaf de aardpin tot aan het hangen van de laatste TV kunnen we in eigen beheer uitvoeren. Het domoticasysteem zorgt ervoor dat al deze functies binnen en rondom de woning centraal aangestuurd kunnen worden. Met slechts één app op je smartphone bijvoorbeeld. Qua toepasbare (systeem)technieken is het dus nu veel breder dan vijfentwintig jaar geleden. Het is een art of living. Daarbij zijn we innovatief. Zo ontwikkelden we zelf de toepassing van onzichtbare rookmelders!

Het meest bijzondere wat mij is bijgebleven? Tja, dat is zo veel. We maken álles, high end in opdracht en naar wens van onze klanten. Ter land, ter zee én in de lucht. We vlogen er zelfs met een privéjet van de klant voor naar Mallorca om daar werkzaamheden uit te voeren aan diens villa aan de kust. Ja, dat was gááf!”, glundert Michiel.

Technische trots

“Mijn eerste baantje? Op mijn veertiende bij Jan van de Ven Elektrotechniek. Elke zaterdag hielp ik mee met het elektrowerk op vakantiepark ’t Vennenbos. Elk uur dat ik vrij had was ik bij dat bedrijf te vinden. Ontzettend leuk om achteraf te beseffen dat we nu in het veld projectpartners zijn. Het fundament van de elektrotechniek, en dan elektrotechnisch breed, is echt bij Van de Ven begonnen.

Jubileumjaar

Op zijn 22e levensjaar volgde Michiel zijn hart. Vanuit die kleine garage bij zijn ouderlijk thuis begon hij op 1 januari 1997 het ondernemerschap. Nu vijfentwintig jaar later is zijn droom uitgekomen. Met aan zijn zijde een evenzo ambitieuze vrouw -ook al bijna tien jaar in de firma – en een prachtig gezin. Van eenpitter naar een team van acht medewerkers. Een heuse ‘Proworkfamilie’! Of hij nog meer dromen heeft? “Ja! De wens om binnenkort deze mijlpaal met onze familie, vrienden en relaties te mogen vieren!”.

Enjoy Technology!

 

 

 

Pin It on Pinterest