+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Welk domotica systeem kiezen?

 

Domotica geeft meer comfort en gemak, verhoogt de veiligheid en draagt bij aan de duurzaamheid van de woning. Kies jij voor comfortabel? Kies dan voor een domotica systeem! In het Experience Center van Prowork kun je comfortabel kiezen welk systeem het beste bij je past. 

Bij de aanschaf van een domotica systeem is namelijk een aantal zaken van belang waar je vooraf goed over na moet denken.

Zoals functionaliteiten, bedieningsgemak en design bijvoorbeeld. Vraag jezelf eens af:

  • Hoe is de gezinssituatie nu, hoe ziet deze er over 10 jaar uit en wat is dan belangrijk?
  • Hoe ga je de ruimtes gebruiken?
  • Is er een interieur- en lichtplan aanwezig?
  • Op welke manier wordt het klimaat in de woning geregeld?

Om te kiezen welk domotica systeem bij je past, is een goed begin het halve werk.

Wil je alleen de verlichting en het klimaat kunnen regelen? Of wil je ook de beveiliging, je audio/video en je gordijnen koppelen aan het systeem? Misschien wil je één van deze opties op een later moment kunnen toevoegen? Welk domotica systeem je kiest is van belang: deze mogelijkheid biedt niet elk systeem. Ben je zelf technisch onderlegd en vind je het leuk om zelf scenario’s toe te voegen of te wijzigen? Of juist niet? Ga je energieneutraal bouwen? Kijk dan eens hoe domotica je daarbij kan helpen. En wat te denken van langer zelfstandig wonen.

Kies een domotica systeem dat bij je wensen van nu en de toekomst past.

Er zijn legio verschillende systemen verkrijgbaar. De kunst is het systeem te vinden wat bij jou past. Waar je nu én in de toekomst profijt van hebt. Zonder appels met peren te vergelijken. Daarnaast is de elektrotechnische installatie van groot belang voor een optimaal werkend systeem. Dat betekent dus dat je domotica regelt in de beginfase van je nieuwbouw of verbouwing. Voordat je een keuze maakt voor aannemer en installateurs.

Ga tijdig in gesprek met een professional zodat je later niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Enjoy Technology!

 

Copyright: Fotografie Dré Wouters, The Art of Living magazine.

Pin It on Pinterest