+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Iedereen ‘kent’ ze… Helaas. Ongewenste bezoekers, net wanneer u er even tussenuit bent. Deze ‘vrienden‘ blijven onder de radar, terwijl ze anoniem hun slag slaan. Althans dat proberen ze. Hoog tijd om ze in de spotlights te zetten. Met domotica en een beveiligingssysteem creëren we een veilig gevoel.

Waarom wordt bij het ene huis eerder ingebroken dan bij een andere woning? Waar zoeken ze naar en hoe selecteren ze? En wanneer slaan zij hun meest succesvolle slag? Of liever, wanneer juist niet? Veilig wonen, hoe doet u dat? Door even in de huid van die ander te kruipen weten we wat een inbreker beweegt. Het liefst valt hij niet op. Ongezien en vooral snel zo veel mogelijk buit kunnen maken. Dat is waar het bij hen om draait.

Deur op slot en licht aan

Gelukkig kunt u zelf al veel voorkomen. Zorg voor voldoende licht in en rondom uw woning en tuin. En zet uw ramen en deuren niet wagenwijd open. Een inbreker maakt heel graag gebruik van uw gastvrijheid, ook ongevraagd. Sluit uw deuren en ramen dus altijd goed af. Vergeet ook niet om de voordeur op slot te draaien, zowel overdag als ‘s avonds. Ook als u slechts even weggaat voor een boodschap.

Veilig wonen met technische hulpmiddelen

Wilt u gegarandeerd veilig wonen? Dat kan prima, er zijn veel mogelijkheden. Technische hulpmiddelen die u informeren wanneer de alarmbellen gaan rinkelen. Denk bijvoorbeeld aan een inbraakalarm, het plaatsen van camera ́s op strategische plekken en schrikverlichting. Inbrekers kijken voornamelijk naar deze risico ́s. Zien ze camera ́s hangen? Dat is voor hen direct een teken dat ze hier weg dienen te wezen en snel ook.

De mogelijkheden van domotica beveiliging 

Nóg leuker wordt het met de mogelijkheden van domotica. Met deze geavanceerde, intelligente techniek krijgt het boevengilde helemaal geen vat op uw huis. Laat op bepaalde tijden uw gordijnen dichtgaan en de verlichting op gevarieerde tijden aan en uitgaan in een woning. Dan denken ze dat u als bewoner thuis bent. Domotica regelt ook automatisch een muziekje in huis, of dat de `hond ́ gaat blaffen. En met die laatste willen ze liever geen kennis maken. Het mooie is dat met een doormelding naar uw smartphone u zelf alles kunt meekijken en op afstand zaken kunt regelen. Zo heeft u met de uitgelezen camerabeelden zélf gezorgd voor blauw op straat. Veilig idee, nietwaar?! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Pin It on Pinterest