+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Brabantse villa met kunst en domotica systeem

, , , ,
tuin zwembad domotica

In deze villa is kunst de basis van de inrichting. Prowork verzorgde het domotica systeem met daarin inbraakbeveiliging, camerabewaking, elektronische installaties en montage van de verlichting. Het domoticasysteem is van KNX in combinatie met Basalte. Deze design producten voor een slimme woning passen perfect in deze prachtige woning. 

 

Domotica en kunst gecombineerd in stijlvol interieur

In deze villa is geen witte muur te vinden. De kleuren van het behang vallen direct op bij binnenkomst. De muren dragen bij aan de chique uitstraling van het interieur. Zo ontstaat het gevoel van intimiteit en warmte. Heel bijzonder zijn de prachtige houten panelen. Deze zijn ontworpen door de heer des huizes. Ook de stalen deur tussen entree en woonkamer is naar een concept van de eigenaar gemaakt. Overal in de royale woning is kunst te vinden en in elke ruimte past de kust perfect bij het interieur. De veelal surrealistisch getinte figuratieve werken voegen in elke kamer van de woning sfeer toe. In het geheel vallen schakelaars en sensoren niet op. Op die manier ervaren de bewoners onbewust maximaal woongenot.

 

Warm ingerichte villa voorzien van alle gemakken

Het interieur is bijzonder en luxueus maar toch niet ‘overdreven’. Het kookeiland en de kasten zijn niet ‘over the top’ maar functioneel en uitgevoerd in zachte en warme kleuren. Wanneer de bewoners aan de eettafel zitten, hebben ze een prachtig uitzicht op de royale achtertuin: de witte, strak gelegde tegels rond het zwembad, de terrassen en ook de hoge naaldbomen bij de buren, rondom het terrein.

Wie naar de bovenverdieping gaat blijft vanzelf even staan op de prachtige, imponerende trap. Deze geeft dit deel van het huis een ’torenachtig’ effect. Op weg naar boven of beneden wordt u getrakteerd op prachtige kunst aan de wanden. Kunst maakt de sfeer in dit huis, tilt het interieur naar een niveau dat niet alleen door de schoonheid van vormen, kleuren en materialen bepaald wordt, maar ook door de verbeelding van kunstenaars.

 

Neem domotica in het begin van het ontwerpproces mee

Met dit domotica systeem beweegt de woning met de bewoners mee, zonder dat ze het zelf merken. Zowel de verlichting en de klimaatsturing als de open haard, het audio-videosysteem, camera’s en de beveiliging. Wanneer de bewoners thuiskomen of juist vertrekken schakelt het domoticasysteem verlichting en beveiliging in de juiste stand. De camera’s leggen ongewenst bezoek vast dat door de buitenverlichting in de schijnwerper wordt gezet. Bijna thuis? Dan kunnen de bewoners rekenen op een warm welkom. Met de temperatuur op de juiste stand, een brandende haard en een gezellig muziekje op de achtergrond. Domotica zorgt hier voor een veilig gevoel en veel gemak. Extra woongenot door de modernste technologie.

Enjoy Technology!

 

 

CopyrightThe Art of Living magazine, Peter Baas

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 januari 2023

Pin It on Pinterest