+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Kempische schuurwoning met innovatief domotica systeem

, , , ,
schuurwoning domotica systeem NL22-4_PROWORK-0004 (COPYRIGHT THE ART OF LIVING-JURRIT VAN DER WAAL)

Prowork mocht bijdragen aan een prachtige schuurwoning, ontworpen door Keeris Architecten. De man des huizes is gek op technische snufjes dus moest het huis van alle gemakken worden voorzien. Daarvoor is domotica-specialist Prowork natuurlijk de aangewezen partij. Eigenaars Michiel en Marion Jansen adviseren al 25 jaar op het gebied van Domotica en kennen dan ook alle mogelijkheden en de laatste ontwikkelingen. Het prachtige ontwerp in combinatie met het juiste domotica systeem vormden een heerlijke plek om comfortabel samen te zijn.

 

Subtiel geïnstalleerd domotica systeem

De entree van de woning bevindt zich ‘achterom’, zoals het hoort bij een Brabantse woning. Dat deze villa eigenlijk een hightech villa is, is niet direct te zien. Alles is subtiel geïnstalleerd. Door middel van een camerasysteem en bewegingssensoren is het perceel optimaal beveiligd en krijgen de bewoners via de app in hun telefoon een melding wanneer iemand hun kavel op loopt. Ongewenst het terrein betreden zit er dus niet in. En dat is wel zo veilig! Wanneer u de woning binnenkomt staat u in een riante hal, onder een hoog opgetrokken en helemaal doorlopend raam. Hier verwondert u zich over de lichtinval en over blikvangers als de designlamp in de vide en de fotokunst boven aan de trap. In de entree vallen onmiddellijk de hoofdelementen van de binnenhuisarchitectuur op: het warm-grijze stucwerk, de grijze gietvloer en donkere afwerking creëren eenheid in de gehele woning.

prowork domotica systeem haard woonkamer

Verrassende woning voorzien van alle gemakken

Wanneer u via de entree de open keuken, het eetgedeelte en de living betreedt, voelt u meteen dat u in de spil van de woning staat. Wanneer de bewoners ’s avonds op de sofa van een film willen genieten, kunnen ze met een tik in de app automatisch de gordijnen sluiten en worden de spots gedimd voor een extra knusse sfeer. Voor een mooie totaalafwerking is het juiste schakelmateriaal zeker zo belangrijk. Als de bedieningselementen moeiteloos bij de rest van de materialisatie passen, resulteert dat in een luxueus en geraffineerd interieur

De leukste woningen zijn de woningen die je verrassen. Zo ook deze! Onder het huis bevindt zich een souterrain dat zich over de gehele oppervlakte van de woning spant. Het souterrain, dat net boven het maaiveld uitsteekt, heeft een boel natuurlijke lichtinval: horizontaal via de ramen in de gevel, maar ook verticaal! Wie onder de glazen lichtstraat staat, kijkt door het raam in de vide zo omhoog naar de hemel. Het souterrain werd een plek voor ontspanning: er is een bar, er staan sportattributen en er is een door Prowork gepersonaliseerde en geïnstalleerde thuisbioscoop.

 

Neem domotica in het begin van het ontwerpproces mee

Wie de mogelijkheid heeft om een woning van a tot z naar eigen inzicht te ontwerpen, zou echt op tijd over domotica na moeten denken. Hoe vroeger in het ontwerpproces u nadenkt over zaken als verlichting, beveiliging, sfeer en allerlei technische snufjes, des te beter!

Een mooie uitleg van de bewoners: “De experts van Prowork begrepen meteen wat we wilden. Met de app kunnen we werkelijk alles besturen: sfeerscènes voor als we ’s avonds tv-kijken, de klimaatregulatie van de woning, de beveiliging van het perceel en meer. Bij het verlaten van de woning hoeven we maar met één tik in de app aan te geven dat we ‘afwezig’ zijn en het systeem begrijpt meteen wat het moet doen. Het alarm gaat aan, de lichten gaan uit – of juist aan, zodat je vanbuiten niet kunt weten of we wel of niet thuis zijn. Dit systeem is niet alleen gemakkelijk, maar het geeft ook een veilig gevoel”

“Niets is prettiger leven dan in een huis dat op je is afgestemd. Het huis denkt echt met je mee.”

Zonder dat de bewoners het in de gaten hebben, weet het huis wat het te doen staat. De complete domotica installatie is afgestemd op hun wensen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste verlichting bij aan- en afwezigheid, en natuurlijk klimaatsturing. Ingewikkeld? Helemaal niet. Met een gebruiksvriendelijke app is het systeem eenvoudig te bedienen. Zowel de verlichting en de klimaatsturing als de open haard, het audio-videosysteem, camera’s en de beveiliging.

Enjoy Technology!

 

 

CopyrightThe Art of Living magazine, Jurrit van der Waal

Vaardigheden

Gepubliceerd op

7 december 2022

Pin It on Pinterest