+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Geraffineerde luxe in woonboerderij

domotica tuin prowork

Geraffineerde luxe met domotica in woonboerderij

Deze prachtige woonboerderij werd onlangs uitgebreid en tot in de puntjes verbouwd. Een wens van de bewoners was om gebruik te maken van de nieuwste technieken om daarmee meer gemak, comfort en een gevoel van veiligheid te creëren. De keuze viel op een KNX domoticasysteem in combinatie met Control4 en tasters van Basalte. Dit resulteert in geraffineerde luxe en comfort voor het sturen en bedienen van de verlichting, de gashaard, gordijnen en de audio en video in huis.

De juiste programmering maakt dat de verlichting schakelt daar wanneer het nodig is. Zodra het donker wordt, schakelt buiten de verlichting in. Een nachtelijk bezoek aan het toilet wordt makkelijker omdat een gedimd licht meebeweegt. Ook de deurintercom is geïntegreerd in het domotica systeem waardoor de bewoner heel eenvoudig in huis, of waar dan ook ter wereld, kan zien wie er aan de deur staat. Mede dankzij het domoticaysteem is deze woonboerderij nu een woning waar thuiskomen ook voelt als een echt thuis!

Wat zijn de voordelen van een domotica systeem

Domotica is meer dan alleen het toegankelijker maken van technologie in een woning. Het biedt ook vele voordelen. Het domotica systeem biedt geraffineerde luxe door gebruikers in staat te stellen om de woning te bedienen vanaf een centraal punt of zelfs geautomatiseerd mee te bewegen. Het domotica systeem biedt naast een gevoel van luxe ook een manier voor gebruikers om energie te besparen door bepaalde functies zoals verlichting, verwarming en airconditioning in en uit te schakelen op het juiste moment. Een domotica systeem maakt ook de woning goed beveiligd, waardoor bewoners zich veiliger voelen. Kortom de nieuwe technologie van het domotica systeem biedt maximaal comfort, een gevoel van luxe en optimaal gemak voor de bewoners.

Basalte en domotica

Basalte is een bedrijf dat gespecialiseerd is in domotica, wat inhoudt dat verschillende elektrische apparaten door middel van een (netwerk)systeem met elkaar kunnen communiceren. Het gebruik van domotica biedt veel voordelen, waaronder het gemakkelijker maken om taken uit te voeren, zoals het aansturen van verlichting, het regelen van klimaat en het beveiligen van een gebouw. Basalte biedt een platform dat makkelijk wordt geïntegreerd met andere systemen zoals alarm, verlichting, airconditioning, ventilatie, rolluiken, televisie, video-intercom en meer. Het platform is zo ontworpen dat het eenvoudige installatie biedt en een intuïtieve bediening. Basalte is dé perfecte oplossing voor het creëren van een thuisomgeving die een comfortabel en veilig gevoel geeft.

Domotica met KNX-systeem

Het gebruik van domotica met KNX-systeem is de beste manier om energie te besparen en de gevoel van comfort te verbeteren. Met KNX worden verschillende elektronische systemen met elkaar verbonden om te communiceren. Door dit systeem te installeren, kunt u het vermogen van uw huis vergroten, de veiligheid controleren, uw huishoudelijke apparaten controleren, uw verlichtingsniveau aanpassen en het gebruik van energie regelmatig bijhouden. In het verleden werden al deze functies uitgevoerd door verschillende systemen, wat betekent dat de installatie en het onderhoud ervan erg tijd en arbeidsintensief zijn. Dankzij KNX wordt het veel eenvoudiger en kostenbesparend. Bovendien is het ook veiliger omdat alle elektronische componenten samenwerken in plaats van los van elkaar.

Heeft u bouw of verbouwplannen? Laat u tijdig informeren over de mogelijkheden!

Fotografie: Imca van de Weem

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 november 2023

Pin It on Pinterest