+31 (0)497 369555 info@prowork.nl

Royaal penthouse met moderne uitstraling

domotica in huiskamer

Het interieur van dit royale penthouse van tweehonderdveertig vierkante meters is door Studio Boud ontworpen. In het penthouse is naast de woonkamer, keuken, mastersuite en badkamer ook ruimte voor een logeerkamer, atelier en werkstudio. Er is gekozen voor een variant op de Japandistijl: minimalistisch met veel natuurlijke materialen.

Domotica voor de juiste sfeer

In het interieurontwerp werd het minimalisme tot in de puntjes doorgevoerd. In het verlaagde plafond zijn de gordijnrails en verlichting in het stucwerk verwerkt. Prowork heeft het domoticasysteem geïnstalleerd dat is gebaseerd op KNX in combinatie met Control4 en Basalte. Deze installatie regelt de lichtsturing in het appartement en zorgt ook voor een aangenaam klimaat. Studio Boud ontwierp een lichtplan speciaal voor deze woning met verschillende lichtscènes. Met het systeem dat is gekozen komt het ontworpen lichtplan goed tot zijn recht. We hebben de verlichting geleverd en gemonteerd inclusief akoestische verlichtingsarmaturen en trimless spots. Hierbij loopt de spot mooi gelijk met het plafond.

De voordelen van domotica

Domotica is meer dan alleen het integreren van alle technologie in een woning. Het biedt vele voordelen, zoals geraffineerde luxe doordat de woning automatisch meebeweegt met de bewoners. Zo zal er altijd voldoende licht zijn waar en wanneer u zich ook bevindt in de woning. Zonder aanraking van een schakelaar of bediening in de app. Datzelfde geldt voor een aangenaam klimaat. Of het nu gaat om koelen of verwarmen. Het domoticasysteem is zo door ons ingeregeld dat dit naadloos de weersomstandigheden en de wensen van de eindgebruiker volgt. Bijkomend voordeel: u bespaart ook nog eens energie doordat verlichting niet onnodig brandt en de woning niet onnodig verwarmd of gekoeld wordt.

Wie ook veilig wil wonen kan het systeem uitbreiden met een veiligheidsmodule, wat verder gaat dan alleen een inbraak- of brandbeveiliging. Denk aan zaken als: zien wie er aan de voordeur staat, op afstand de voordeur kunnen beheren en de zogenaamde simulatiefunctie waarbij buitenstaanders de indruk krijgen dat je thuis bent tijdens uw vakantie of zakenreis.

Heeft u bouw of verbouwplannen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van domotica? Laat u tijdig informeren over de mogelijkheden!

copyright: The Art of Living Magazine – Fotografie: Wesley Bergen

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 januari 2024

Pin It on Pinterest